Fries, Chocolate & Beer Tour

Leden van de Ierse groep Kíla, erg gewaardeerd door Bono himself, presenteren een vrolijke, heupschuddende en funky versie van traditionele Ierse muziek. Een ware explosie van klank, kleur, licht, en vreugde!

Kíla maakt al ruim een kwart eeuw muziek. In 1987 werd de band gevormd in Dublin en won zes jaar op rij de Irish Music Award (van 2003 tot 2008)..

2018, het 30-jarig bestaan van de band, begon goed met de uitreiking van de “Banna na Bliana” voor de BESTE BAND bij de NÓS Irish Language Music Awards in januari. In februari werd TG4's Cúl an Tí gelanceerd, een serie van twaalf animaties van Ierse liedjes gemaakt door Cartoon Saloon. In maart bracht Kíla Pota Óir uit, hun nieuwe live documentaire film die op 10 maart in première ging op het Craic Fest in New York. Ook de president van Ierland weet Kíla te waarderen en nodigde hen uit op 1 mei en 16 juni.

Kíla is ook actief in TV en film. Ze maakten de soundtracks voor twee Oscar genomineerde animatiefilms The Secret of Kells (2010) (gemaakt in een Dilbeekse studio!) en Song of the Sea (2014). In 2015 werd Kíla genomineerd voor een Emmy Award voor hun soundtrack van de lange documentaire Ireland's Wild River door Crossing The Lines.

BONO denkt er als volgt over.."Whatever it is... this is it. Kíla are right there at the cusp of it... Somehow you get the feeling they lit the fuse for the big bang."

https://www.facebook.com/kilaofficial/